Vyhledávání


Kontakt

Jiří Cozl

774 547 081

E-mail: jiri.cozl@seznam.cz

Hasičský den ve Zlaté Olešnici 2011

26.10.2011 21:32

V sobotu 15. října Zlatou Olešnici ovládli hasiči. Konal se zde hasičský den, který byl jakýmsi ukončením sportovní hasičské sezóny 2011. Celý program byl připraven nejen pro okolní sbory dobrovolných hasičů, také pro širokou veřejnost, ale především pro děti.

Počasí bylo od rána ukázkou nádherného podzimu a bohatá účast dětí a dospělých byla po zásluze odměněna. Ukázka zásahu u požáru hořícího objektu, která byla výsledkem spolupráce místní jednotky s členy SDH Horní Staré Město Trutnov, byla velmi přivítána diváky pro svou názornost a komentovaným popisem celé akce. Následná možnost být chvíli hasičem pro přítomné děti a prohlídka hasičských vozů rozjasnila nejen dětské tvářičky.

Dalším bodem programu byla ukázka sportovního hasičského útoku dětského družstva z Dolní Olešnice, při kterém si většina z nás uvědomila, jak důležitý je trénink a souhra celého družstva.

Nakonec prostor dostali všichni při zábavných soutěžích, které se netýkaly jen hasičiny, ale také poskytování první pomoci. Zúčastnění byli poděleni drobnými odměnami a napečenými dobrotami našich kuchařek.

Celou akci jsme zakončili společným „Ohni zmar“ a příslibem dalšího setkání v příštím roce.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem, kteří se podíleli na konání hasičského dne ve Zlaté Olešnici.